Stefan Löfven håller tal på Viskadalens folkhögskola. Foto: Mikael Medin.
Politik

Stefan Löfven besökte Seglora

Stefan Löfven: "Götalandsbanan är en nationell angelägenhet"
1:36 min

Igår besökte Stefan Löfven Viskadalens Folkhögskola i Seglora för att prata på socialdemokraterna i södra älvsborgs distriktskongress. Jobb, skola, kvinnohat och utsatta ungdomar var några av de frågor som fick störst utrymme i talet.

Det var en glad Stefan Löfven som igår befann sig på Viskadalens Folkhögskola för att prata på Socialdemokraterna i södra älvsborgs distriktskongress. Och han har anledning att vara glad, i senaste Sifo undersökningen som kom idag klättrade socialdemokraterna med 3,7 procent och utökar då sin ledning över moderaterna.

Talet fokuserade framför allt på skola och jobb men även kollektivtrafik och infrastruktur fick plats. Bygget av Götalandsbanan, något det pratats mycket om och som Boråsare väntat länge på, vill han se skyndas på.

– Den är väldigt viktig, säger Stefan Löfven.

-- Den är enligt vårt sätt att se det en nationell angelägenhet och det är därför vi lägger mer pengar på järnvägssatsningar. Vi har en större ram än regeringen har därför att vi har mer tillgängliga medel, helt enkelt. Vi vill dessutom se till att vi börjar bygga höghastighets tåg, vi har halkat efter rejält. Japan byggde sin första 1964 eller 65 och vi har en borglig regering som fortfarande pratar om att det här är science fiction.

Något annat det pratats mycket om under veckan är det ökande antalet tiggare från EU-länder i Borås. Något Stefan Löfven ser som ett tecken på en dålig politik som förts ute i Europa

– Vi har fri rörlighet i Europa och vi föreslår inga ändringar på det. Vi måste titta på vad orsaken till att saker och ting händer är. Jo det är att folk är fattiga, dom sitter inte där för att dom tycker att det är roligt utan dom är fattiga och då måste vi göra något åt det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".