1 av 2
Lucas Forslund tränar för fullt i Elfsborgs tennis. Foto: Maria Hansson
2 av 2
Styrelseordförande Lennart Daun. Foto: Maria Hansson
Borås

Förlust för Elfsborgs tennis

Daun: "Vi förutsåg det här"
1:39 min

Elfsborgs tennis gör en förlust på ungefär 650 000 för 2012. De tre tennisklubbarna i Borås slogs förra året samman och tvingas nu på grund av underskottet att se över antalet anställda. Men förlusten är enligt styrelseordföranden Lennart Daun något man räknat med.

– Vi vet att när man ska slå ihop klubbar så uppstår alltid en del problem, bland annat ekonomiska. Men vi förutsåg det här och vi sa i den nya styrelsen att vi ska se till att kostnadsanpassa oss så att vi kan driva verksamheten framåt, säger Lennart Daun.

Två personer får gå
Ett föreningsbidrag istället för tre separata och anställandet av en ny sportchef ligger enligt Lennart Daun bakom föreningens förlust. Därför får nu två personer gå, en på tennissidan och en på boulesidan och en översyn av samtliga verksamheter i tennis- och boulehallen pågår. Dessutom går klubbchefen Bengt Sjögren i pension vid 60 års ålder och hans heltidstjänst ersätts av en halvtidstjänst.

– När vi tog över klubbarnas anställda sa vi att ingen ska behöva sägas upp, men vi måste anpassa organisationen efter de förutsättningar vi har, säger Lennart Daun.

Positiv inställning
Trots föreningens underskott på 650 000 kronor oroas inte 13-årige Lucas Forslund av den dåliga ekonomin.

– Jag tror bara att det är något år som man behöver jobba ikapp, och sen när man börjar jobba mer och kommer igång så kommer det gå väldigt bra, säger Lucas Forslund. Så det kommer bara att bli de första åren, det är ju så i nya samarbeten. Sen kommer det att vända tror jag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".