1 av 2
Nöjda skidåkaren Roland Götlind på skidstadion. Foto: Jenny Hellström
2 av 2
Håkan Axelsson i Borås skidlöparklubb. Foto: Jenny Hellström
Borås

Rekordsäsong för skidstadion i Borås

Axelsson: "Det är bra för oss"
1:26 min

Årets vinter på skidstadion i Borås ser ut att bli en riktig rekordsäsong – både sett till längden och intäkterna. Ansvariga tror på åkning till efter påsk och intäkterna från försäljningen av åkkort har dubblerats jämfört med förra året.

– Det har varit en fantastiskt fin skidvinter här uppe. Vi har ju kunnat åka från i början av december, sedan har snön legat kvar, säger Roland Götlind som P4 Sjuhärad träffar på stadion.

Dubbel intäkt
Så här en vanlig vardag i mitten av mars, med Vasaloppet ett par veckor i backspegeln, är det inte direkt trångt i spåren. Men det har varit. Den här säsongen har man till exempel sålt nästan 7 000 dagkort och 600 årskort.

Sammantaget innebär det drygt 900 000 kronor i intäkter - dubbelt upp jämfört med förra året.

Kommunen får mest
Det mesta av intäkterna går till kommunen, som äger anläggningen och som står för kostnaderna, men även de fyra klubbarna som är med och sköter om anläggningen får del av intäkterna.

– Det betyder bra för oss, vi får ju del av inkomsten men det är samtidigt mycket arbete också, säger Håkan Axelsson i Borås Skidlöparklubb, den klubb som är huvudansvarig för driften.

Skulle ni klara er utan den här intäkten?

– Ja, fast då fick vi hitta andra sätt att få in pengar på. Borås SK, som bildades 2005 för att vara driftansvarig för skidstadion, har som policy att undvika lottförsäljning och istället jobba in pengarna ideellt, säger Håkan Axelsson, Borås SK.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".