Ann-Christine Simonsson (c)
TRANEMO

Simonsson (C) hoppar av igen - protest mot maktfullkomlig ledning

Simonsson: "Trodde verkligen vi skulle förändra arbetet i kommunen"
1:17 min

Ann-Christine Simonsson (C) i Tranemo hoppar av som ledare för Demokrati- och visionsberedningen - den tyngsta beredningen i kommunen. Hon är besviken på att kommunstyrelsen inte vill släppa ifrån sig makt i kommunens långsiktiga arbete.

Centerpartisten Ann-Christine Simonsson i Tranemo hoppar av som ledare för Demokrati- och visionsberedningen. Beredningen är den tyngsta av kommunens beredningar och ska ägna sig åt långsiktiga och strategiska frågor, inte de dagliga besluten.

– Jag kan inte tillföra det som förväntas av mig och jag har haft för stora förväntningar på den nya organisationen.

Simonsson tycker varken att kommunstyrelsen ger tillräckliga resurser eller respekterar det arbete som beredningen gör.

– Grundidén med den nya organisationen var att flytta makten från de högsta politikerna och tjänstemännen ner till fullmäktiges ledamöter, men det har inte uppfyllts. Jag trodde verkligen att vi skulle förändra arbetet i kommunen.

Vill inte kommunstyrelsen lämna ifrån sig makten menar du?

– Nej, man vill nog gärna ha kvar möjligheten att påverka hur vi formulerar våra förslag och så.

 För en månad sedan hoppade Ann-Christine Simonsson även av det lokala arbetet i Centern i Tranemo - detta på grund av skoldebatten som splittrade partiet. Hon vill dock inte se sig som en missnöjespolitiker.

– Jag hoppas inte det. Vid några tillfällen så ser jag att "där går gränsen för att jag ska kunna göra ett bra arbete". Jag tror att jag kommer att vara en konstruktiv poliriker i fortsättningen också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".