1 av 2
Eleverna repeterar för fullt. Foto: Maria Hansson
2 av 2
Christoffer Olausson och Elin Nordström spelar två av huvudrollerna i musikalen Hair. Foto: Maria Hansson
mark

Full fart inför musikalpremiär

Nordström: "Det kommer bli bra"
4:18 min

Nästa vecka är det premiär för musikalen Hair på Marks gymnasieskola och repetitionerna är i full gång. Elin Nordström och Christoffer Olausson spelar två av huvudrollerna.

– Det är mycket att hålla koll på med repliker och sångtexter, men det börjar ta sig nu, säger Christoffer Olausson.

– Vi har fortfarande andra akten att sätta men det kommer bli bra, säger Elin Nordström.

Musikalen Hair handlar till stor del om Vietnamkriget, och huvudkaraktären Claude som står inför ett svårt val – om han ska mönstra eller stanna hemma med sina kompisar som är helt emot krig.

– Det handlar mycket om negativa saker med krig och att fred är bra, säger Elin Nordström.

Eleverna på Estetiska programmet har samarbetat med bland annat ettorna som går Byggprogrammet. De har byggt rekvisita till musikalen, ett torn som ska fungera som en avsats när man ska simulera ett hopp från en helikopter.

Repetitionerna har pågått sedan i november med att öva låtar och repliker och blivit mer intensivt ju närmre premiären man kommit. Det är sista gången esteteleverna får göra musikal i samma form på grund av ändringar i läroplanen. Men Elin och Christoffer tror ändå att något slags större projekt kommer ingå även i den nya kursen.

– Det skulle inte förvåna mig om det ändå blir något musikal- eller teaterliknade projekt eftersom det är en väldigt utvecklande uppgift, säger Elin Nordström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".