borås

TV4 Borås hotas av nedläggning

Tidningen Resumé skriver idag att TV4 planerar att lägga ner 25 lokala redaktioner - bland annat den i Borås - och sparka 100 personer. Men på redaktionen i Borås tar man uppgifterna med ro.

På TV4 i Borås vill man ändå inte ställa upp på en inspelad intervju, men säger att man inte känner någon oro för jobben, åtminstone inte i nuläget.

Uppgifterna i Resumé kom som en fullständig överraskning i morse, säger man, och de tillbakavisas som spekulationer.

Även på andra håll inom medieföretaget reagerar personalen med förvåning och bestörtning på uppgifterna. TV4:as nyhetsankare Bengt Magnusson säger till exempel till Expressen att "det är förskräckliga nyheter om det är sant".

Enligt tidningen Resumé kommer beslutet att skrota de lokala sändningarna efter att Bonniers tv-affärer går knackigt. Nyhetsbolagets lokal-tv har i dag omkring 200 anställda. Och nu hotas omkring hälften av TV4-jobben utanför Stockholm när Bonnier tvingar TV4 att spara pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".