Borås på TUR-mässan i Göteborg. Foto: Helena Sällström
göteborg

Djurparken dragplåstret på TUR-mässan

Andersson: "Borås har vuxit som turistort"
1:10 min

Idag inleddes den stora Turist-mässan i Göteborg. Borås stad lyfter fram djurparken som det stora dragplåstret för att locka turister till stan. Annika E Andersson marknadsför Borås i Boråsmontern.

– Vi är här för att vi vill visa upp vår underbara stad, säger Annika E Andersson från Borås turistbyrå. För oss är det ganska bra att visa upp oss i Göteborg, det är inte många som tänker på att det är 45 min bort med bil. 

Annika E Andersson framhåller Borås som ett enkelt resmål, något att åka till över dagen och som passar framför allt barnfamiljer. Hon räknar med att barnfamiljerna kommer strömma till TUR-mässan under helgen då mässan är öppen för allmänheten.

Vad har besökarna för syn på Borås?

– Generellt sett kan man säga att Borås har vuxit som turistort. Det märks att Borås är på frammarsch, och det är många som påpekar det. Och det beror på strategiskt arbete både från staden, näringslivet och andra. Det är jättekul. 

Helena Sällström
helena.sällström@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".