Ulf Olsson. Foto: Bo Thorin
borås

Borås missar 1000 jobb

Olsson: "Jag är väldigt besviken"
1:25 min

Borås kan ha gått miste om upp till 1000 arbetstillfällen för att man inte haft tillgänglig industrimark. Det framkom vid en debatt i fullmäktige i Borås i går kväll i samband med ett ärende om inköp av 80 hektar mark mellan Kinnarumma och Viskafors.

De rödgrönas förslag att köpa marken röstades ner av allianspartierna som fick stöd av sverigedemokraterna.

Kommunstyrelsens ordförande socialdemokraten Ulf Olsson menar att framförhållningen av industrimark varit dålig under en lång tid.

– Det här området med mark- och planfrågor har varit eftersatt i minst tio års tid. Tack vare dålig framförhållning har vi idag inte kunnat ta emot företagsetableringar som motsvarar upp till tusen arbetstillfällen.

På grund av att kommunen inte kunnat erbjuda mark har alla dessa arbetstillfällen alltså gått förlorade.

– Ja i varje fall har vi inte kunnat lösa dom ännu, vi hade kunnat göra det om vi hade haft en bättre framförhållning vad det gäller mark- och planfrågor.

Enligt Ulf Olsson är det många företag som står på kö för att etablera sig i kommunen. Han vill dock inte nämna några namn på grund av att det är känsliga frågor men menar att det handlar om många olika branscher. Han är mycket besviken över beslutet i kommunfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".