Pelle Pellby tackades av från uppdraget som kommunalråd för socialdemokraterna i Mark. Foto: Jan-Åke Thorell P4 Sjuhärad
mark

Tack och hej till Pelle Pellby i Mark

Pellby: "Rundas av på ett bra sätt"
1:37 min

Idag avtackades socialdemokraternas starke man i Marks kommun sedan 2001, kommunalrådet Pelle Pellby. En jämnt ström av personer från hela Sjuhärad stod och köade i kommunhuset för att säga tack och farväl.

Ett 80-tal pensoner hade anmält sitt deltagande i förväg. Och det som Pellby helst vill komma ihåg från åren som kommunalråd, är alla möten med människor.

– Att möta kommuninnevånare, lyssna och prata. Folk har jättemycket bra synpunkter, ideer och förslag. Jag har försökt lägga mig vinn om att verkligen försöka lyssna på människor, och försöka förstå vad de menar och säger. Det har hjälpt mig mycket i mitt uppdrag.

Hur känns det idag då, med en hel rad som står på kö för att säga tack och farväl?

– Jo, det är lättare idag än tidigare. Det svåra är att bestämma sig för att lämna uppdraget. På ett sätt känns det bra – jag tror att detta är ett bra avslut för min egen del. Jag har ägnat mycket tid i många år åt det här uppdraget. Nu rundas det av på ett sätt som är bra för mig.

Nu får du mycket tid över för annat. Vad ska du göra?

– Jag behöver ju inte vara i kommunalhuset klockan sju varje morgon längre. Jag kanske kan börja motionera lite mer systematiskt eller hitta någon fritidssysselsättning. Men jag ska fortsätta jobba polistiskt i portiarbetet i kommunen.

Vad ska du göra i yrkeslivet framöver då?

– Jag har fått lära mig massvis av saker om offentlig verksamhet och kommunal verksamhet här. Jag tycker jag blivit ganska hygglig på det. Jag skulle vilja använda de kunskaperna framöver, men kanske i ett annat sammanhang. Kanske i en annan kommun, som anställd eller så. Jag har lite krokar ute, men jag vet inte än, jag får se vart det leder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".