BORÅS

Kvinna påkörd - en anhållen för mordförsök

Det som först såg ut som en trafikolycka tror polisen nu är ett mordförsök. En kvinna i 45-årsåldern har nu anhållits, misstänkt för att försökt köra ihjäl en annan kvinna i Rydboholm på fredagseftermiddagen.

Det var vid 16.30-tiden som en kvinna i 50-årsåldern blev påkörd av en personbil strax efter järnvägsövergången vid korsningen Ängsjövägen/Rydbovägen.

Polisen antecknade händelsen som en ren trafikolycka, men vittnen berättade sedan att bilen stått parkerad när den plötsligt rivstartade och körde på den gående kvinnan med vilje.

I krocken kastades kvinnan upp i luften, och vårdas nu enligt uppgift på kirurgakuten på Borås lasarett (SÄS). Hon ska dock inte vara livshotande skadad.

Efter förhör anhölls föraren vid 20.45 igår kväll, misstänkt för försök till mord. Hon säger sig inte minnas vad som hänt och hålls nu i förvar på psykiatriska kliniken på Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås.

Det är oklart vad mordförsöket handlar om, men enligt polisen känner kvinnorna till varandra sedan tidigare.

Polisen säger att man är tacksam för iakttagelser i samband med händelsen.

Polisens kontaktcenter nås på telefonnummer 114 14.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".