1 av 2
Inga Maj Krüger, inte längre med i KD. Foto: P4 Sjuhärad.
2 av 2
Per-Olof Hermansson, KD:s ordförande i Mark. Foto: Jan-Åke Thorell.
MARK

Socialpolitiker i Mark hoppar av

Socialpolitikern Inga-Maj Krüger lämnar Kristdemokraterna i Mark, hon säger att hon tagit mycket stryk och blivit illa åtgången under det senaste året.
Hösten 2011 polisanmälde Krüger socialförvaltningen för hanteringen av de två fosterbarnen, efter det försökte partiet få henne att hoppa av.

Den exakta orsaken till avhoppet vill Inga-Maj Krüger inte uppge men för P4 Sjuhärad berättar hon att det varit mycket det senaste året. Hon antyder också att avhoppet har med Per-Olof Hermanssons ledarstil att göra - Hermansson är både ordförande för KD i Mark och socialnämnden - där Krüger är ersättare.

Storm efter polisanmälan
Hösten 2011 polisanmälde Krüger socialförvaltningen efter brister i hanteringen av ärendet med de två numera riksbekanta fosterbarnen. Efter polisanmälan blev Krüger uppsökt av partikolleger som försökte förmå henne att hoppa av.
Då valde Inga-Maj Krüger dock att sitta kvar.

Hoppar av men sitter kvar
Nu hoppar hon av partiet men behåller sin plats i valnämnden, som ersättare i fullmäktige och ersättare i socialnämnden.

Per-Olof Hermansson vill varken kommentera avhoppet eller frågan om det skulle ha något med honom eller hans ledarstil att göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".