mark

Kritiserad skolchef i Mark behåller jobbet

Den högt uppsatte skolchef som stängdes av i Marks kommun i början av året, på grund av olämpligt beteende och brister i ledarskapet, får jobba kvar inom kommunen, skriver Markbladet idag. Chefen ska bland annat ha handlat jävigt och ljugit.

Chefen ska ha brutit mot regler som gäller i kommunen, och till exempel skaffat jobb inom skolan till egna och närståendes barn. Efter kommunledningens utredning av chefen, och långa förhandlingar mellan parterna har man nått en överenskommelse: Tjänstemannen får jobba kvar, men inte i någon chefsposition, utan som handläggare. Var är ännu inte fastställt.

En utredning gjordes av kommunledningen som visade på att det fanns svårigheter till fortsatt arbete inom kommunen. Därefter påbörjades förhandlingar mellan tjänstemannen, hans fackliga ombud och personalchefen Christer Nilsson för att avgöra den avstängde skolchefens framtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".