Foto: Carolina Svensson P4 Sjuhärad
målsryd

Äggets tid är nu

Bonde: "Det är charmigt med höns"
5:00 min

Påsken är ju inte minst äggens stora högtid och 93 procent av alla ägg vi äter är producerade i Sverige, visar siffror från Jordbruksverket. Stefan Larsson, lantbrukare i Målsryd, är mjölkbonde, men han har också ett antal hönor för äggens skull.

– Vi tycker det är charmigt att ha lite höns och hämta ägg. Få till påsk och äta ägg är ganska gott också. Jag äter ett par ägg i veckan, mer än så blir det inte.

De här hönorna som är bruna och har små näpna kammar på huvudet, de håller inte så länge?

– Nä, hållbarheten på en höna är ett och ett halvt år ungefär. Sen börjar de plocka av sig fjädrarna, säger Stefan Larsson.

Äter någon upp dem?

– Nä, möjligtvis räven.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".