Bilkö på E20 mellan Alingsås och Vårgårda efter en olycka i juni i år. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
TRAFIK

"E20 måste byggas om", olycka var åttonde dag

Räddningschef: "Bygg om nu"
1:39 min

Räddningstjänsten ryckte förra året ut 46 gånger till olyckor på E20 mellan Alingsås och Vårgårda. Nu kräver räddningschefen i området att något görs.

E20 mellan Alingsås och Vårgårda har ingen acceptabel standard och måste byggas om snarast. Det anser Börje Lindgren, räddningschef i Alingsås Vårgårda.

– Vi måste göra något åt vägen. Den kostar för många människoliv, säger Börje Lindgren.

46 gånger ryckte räddningstjänsten ut förra året till mer eller mindre svåra olyckor på E20 mellan Alingsås och Vårgårda.

Det är en olycka var åttonde dag och då räknas inte alla småolyckor utan bara de allvarligaste, ofta med svåra personskador som följd. Det finns flera orsaker till alla olyckor, men ofta några gemensamma nämnare.

– Vägen är starkt trafikerad med tung trafik och här finns ungefär hundra av- och påfarter mellan Alingsås och Vårgårda. Det är ungefär hundra möjligheter till att göra en vänstersväng och det är ofta där olyckorna händer, säger  Börje Lindgren.

Tidigare publiceringar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".