1 av 2
Toalett på Särlaskolan Foto: Jan-Åke Thorell
2 av 2
Rune Henriksson, Borås Stad Foto: Jan-Åke Thorell
BORÅS

Toalettsnusket ska åtgärdas - Särlaskolans golv byts ut

Rune Henriksson, Borås Stad: " Åtgärdar så fort vi kan "
1:40 min

Nu ska de snuskiga toaletterna på Särlaskolan i Borås åtgärdas. Det säger Rune Henriksson,  avdelningschef på lokalförsörjningsförvaltningen. Lärarfacket har tidigare anmält bristerna till Arbetsmiljöverket och krävt åtgärder snarast.

Rune Henriksson förklarar var den dåliga lukten kommer ifrån:

– Som vi uppfattar det är problemet att man har en golvbeläggning som i vissa fall består av poröst material, till exempel fogar mellan klinkerplattor eller en typ av stenbeläggning som mättas med sånt som inte borde finnas där.

--  Med tiden blir det allt svårare att städa och få bort det här.

Det var i nyheterna igår som huvudskyddsombudet Mikael Wennergren berättade om stanken från toaletterna och vilka följder det får för eleverna, nämligen att många elever håller sig hela dagarna.

Därför gjorde lärarfacket en anmälan till arbetsmiljöverket. Men nu har alltså lokalförsöjningsförvaltningen hittat en lösning.

– Vi har provat att lägga en typ av plastmatta  i en av toaletterna för att se om det kan få bukt med problemet.

Mattan ser ut att fungera och nu ska resten av skolans toaletter få samma typ av matta. Det kommer att ske om några veckor säger Rune Henriksson, avdelningschef på lokalförsörjningsförvaltningen. Han tror att även andra skoltoaletter kan ha samma problem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".