1 av 5
Hålet efter en av kulorna som träffade bussen på Hässleholmen. Foto: privat, Alice Säverot
2 av 5
Ronja Hansson och Alice Säveroth satt på bussen som besköts. Foto: Caroline Aronsson P4 Sjuhärad
3 av 5
En buss träffades av nio skott. Foto: Jan-Åke Thorell
4 av 5
Foto: privat, Alice Säverot.
5 av 5
Borås lokaltrafiks vd Lars Holmkvist betraktar förödelsen. Foto: Jan-Åke Thorell
BORÅS

Nio skott träffade buss på Hässleholmen

Ronja och Alice: "Man hann inte tänka"
1:27 min

Ronja Hansson och Alice Säveroth bussresa i Borås igår kväll blev oväntat dramatisk. Vid Hässletorg på Hässleholmen splittrades rutorna plötsligt - någon sköt mot bussen.

Igår kväll vid tjugo över fem passerar en buss Hässleholmen i höjd med torget. Plötsligt träffar nio skott bussen, och åtta rutor splittras. Troligen kom kulorna från ett luftgevär för inga kulor går igenom helt.

Det kunde gått värre
Chauffören och det tiotalet passagerare som fanns på bussen klarade sig utan skador, men för kompisarna Ronja Hansson och  Alice Säveroth blev det en chock de sent kommer att glömma.

– Plötsligt är det någon som börjar skjuta på bussen. Rutorna pajar och vi vet inte riktig vad vi ska göra, säger Alice.

Vad hann ni tänka?

– Det gick jättefort så man hann inte få panik eller något utan det var främst en chock efteråt, säger Ronja.

Vd för Borås lokaltrafik Lars Holmkvist tycker att det är en mycket tråkig historia.

– Ja, det är det. Nu gick ingen av kulorna igenom rutorna men de materiella skadorna är stora och det kunde gått mycket värre, säger han.

Inga skadade
Att laga rutorna kan komma att kosta ungefär 100 000 kronor. Antingen har det varit flera personer som skjutit eller så är det ett automatvapen som använts.

– Det är synd att vi ska behöva få hit sådant här till Borås. I Göteborg stoppar de trafiken när sådant här händer och skulle det hända igen så är det något vi får överväga, säger Lars Holmkvist.

Chauffören och ett tiotal passagerare klarade sig utan skador. Polispatruller letade på Hässleholmen efter gärningsmän i går kväll, men ännu har ingen gripits för skottlossningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".