Larmet om branden kom vid 22-tiden på fredagskvällen. Värdet på det förstörda beräknas till miljonbelopp. I kyrkans förråd förvarades även gasol. Foto: Jenny Hellström
BORÅS

45-åring gripen efter brand på kyrkogård

En 45 årig man greps i går kväll efter att en förrådsbyggnad vid St Birgittas griftegård på Göta i Borås börjat brinna. Representanter för kyrkogårdsförvaltningen tror att skadorna kan röra sig om miljonbelopp.

Det var vid 22-tiden som räddningstjänsten larmades till platsen. En byggnad där maskiner och redskap förvarades hade börjat brinna. Branden hade börjat genom att papper o annat antänts på utsidan av byggnaden men sedan spridit sig in i byggnaden och bl a till ett fordon och andra redskap.  Elden kunde släckas men byggnaden fick omfattande skador och skador på fordon, maskiner och redskap är också omfattande.  

Personen som greps av polisen togs i samband med ytterligare en brand i nära ansluting till förrådsbranden. Mannen tände eld på papper o plast i en kundvagn i närheten av en affär inte långt från den branden på kyrkogården.

Efter förhör under morgonen anhölls mannen och han är misstänkt försök till mordbrand eftersom det fanns både affärer och hyreshus i närheten av branden. Mannen var mycket berusad när han greps.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".