1 av 2
Foto: Lasse Nilsson/Sveriges Radio P4 Göteborg
2 av 2
Therese Svensson är med och anordnar lördagens manifestation mot våldet. Foto: Lasse Nilsson/SR P4 Göteborg
Göteborg

Ännu ett kattmord i Göteborg

Karl Rosenqvist: "Det finns en kattmördare där ute"
2:51 min

Vid halv fem-tiden i morse hittade ett tidningsbud i Högsbohöjd en uppskuren katt i en port. Det är den femte katten som hittats skadad eller död i samma område sedan början av mars.

Budet såg den uppskurna katten ligga utanför en port på Riksdalersgatan. En man har nyligen suttit anhållen misstänkt för att ha plågat och dödat flera katter i området, men han släpptes bland annat eftersom brotten fortsatte också under tiden som han satt anhållen. Karl Rosenqvists katt blev dödad för en tid sedan.

– Jag såg honom bara som hastigast när vi bar upp honom på balkongen, säger Karl Rosenqvist.

Vad tänker du om detta?

– Jag tänker att det kunde ha förhindrats, säger Karl Rosenqvist.

Redan 2010 upptäckte boende att någon attackerade katter. Polisanmälningar gjordes, fackebookgrupp startades och annat, men inte förrän nu har polisen börjat ta ansvar, säger Karl Rosenqvist. En 30-årig man som bor i området satt anhållen några dagar förra veckan, men släpptes, under den tiden fortsatte brotten mot katterna.

En av oroliga boende i området är Theres Svensson. Hon menar att polisen måste ta våldet mot djur på allvar.

– Det är ett våld som sätter ett helt område i rädsla. Folk är rädda för att våldet ska drabba människor till slut, säger Therese Svensson.

Therese Svensson är initiativtagare till en manifestation som anordnas på Axel Dahlströms torg på lördag.

– Vi samlas för att sätta press på polisen. Vi vill att de ska sätta stopp för det här helt enkelt, säger Therese Svensson.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".