Roger Wilhelmsson (M). Foto: Jan-Åke Thorell.
ULRICEHAMN

Tolv nya lärare i Ulricehamn

Kommunstyrelsen vill se tre miljoner kronor extra i år till förskola och grundskola i Ulricehamn. Kommunen behöver bättre måluppfyllelse och mindre stök i skolan.

Kommunstyrelsen i Ulricehamn vill skjuta till tre miljoner kronor extra till förskola och grundskola i år. Orsaken är att det under vintern varit stökigt på flera skolor och att måluppfyllelsen på många håll är för dålig.

Moderaten Roger Wilhelmsson var den som tog initiativet till extra pengarna - och han är nöjd.

– Vi kan då stödja de elever som har behov av särskilt stöd på ett bättre sätt än vad vi kan i nuläget, säger Roger Wilhelmsson.

De mest akuta problemen under vintern har tagits om hand, men det krävs mer för att alla elever med särskilda behov ska få den hjälp de behöver - och har rätt till.

Från och med skolstarten i höst ska tolv pedagoger, anställas i grundskolan, och två i förskolan. De som kommer anställas är specialpedagoger, speciallärare och lärare och även en mindre summa pengar kommer att användas för att köpa in pedagogiskt material. En insats som på årsbasis kommer kosta 7,2 miljoner kronor.

Pengarna kommer inte att delas ut enligt någon fördelningsmodell utan det är behovet av extra insatser som kommer att styra.

Kommunstyrelsen hoppas att fullmäktige beslutar om de extra pengarna till skolan redan i april.

Tidigare artikel

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".