1 av 2
Nigel Dramin ägare till Harrys pub. Foto: Maria Hansson P4 Sjuhärad
2 av 2
Harrys pub har fått en andra varning. Foto: Maria Hansson P4 Sjuhärad
BORÅS

Harrys pub får varning

1:21 min

Harrys pub i Borås får en andra varning på ett år efter att ha brutit mot alkohollagen. Tillståndsmyndigheten ville dra in serveringstillståndet, men fritids- och folkhälsonämnden i Borås beslutade att istället ge puben en varning.

Fritids- och folkhälsonämnden i Borås röstade för varning istället för indraget tillstånd med en rösts övervikt. Men krögaren Nigel Dramin kommer att överklaga varningen till förvaltningsrätten.

– Från början ville de ju dra tillståndet nu då, sen gick det upp i nämnden och då blev det en varning istället. Vi tycker väl inte att den är så bra heller så vi kommer att överklaga den till förvaltningsrätten, säger han.

Har höjt åldersgränsen
Tillståndsmyndigheten riktar främst mot att det varit stökigt. Bland annat har polisen vid flera tillfällen gjort omhändertaganden av berusade personer och flera fall av misshandel i lokalerna har polisanmälts. Nigel Dramin säger att många av problemen som påtalats förvärrats i och med att åldersgränsen sänktes till 18, varför de nu höjt åldersgränsen igen.

– Så det har ju blivit en viss ordningsstörning på det sättet då, så därför har vi höjt ålder. Fast vi kommer fortfarande att köra en del event med 18 år, men inte överlag.

"Vi jobbar seriöst för att ha god ordning"
Även vid förra varningen fanns kritik mot att det var stökigt och det var med tanke på det som tillståndsmyndigheten ansåg att serveringstillståndet skulle dras in, alltför få brister hade åtgärdats menar de. Något som Nigel Dramin inte håller med om.

– Vi jobbar ju seriöst för att ha god ordning och nykterhet här och då blir det ju att man får rätt mycket avvisanden och lobar (lag om omhändertagande av berusade personer) eftersom vi jobbar i tätt samarbete med polisen. Då tycker vi att det är fel att det ska ligga oss till last sen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista