Socialdemokraterna

Olsson tyst om Mustafa Omar

Kritiken mot Omar Mustafa, som nyss valdes in i Socialdemokraternas partistyrelse, växer. Men Ulf Olsson, kommunstyrelsens ordförande i Borås, som satt med i partiets valberedning vill inte kommentera situationen för P4 Sjuhärad.

Att Omar Mustafa, ordförande för Islamska förbundet, har bjudit in kontroversiella talare fungerade som ett startskott för kritiken. Men han har också gjort egna uttalanden, bland annat i radio, om att äktenskapet är till för man och kvinna. Och Expressen publicerar i dag uppgifter om utrikespolitiska uttalanden. Bland annat att Omar Mustafa har skrivit på twitter att Sverige borde skicka JAS-plan mot Israel.

Det var Stockholms stads Socialdemokrater som nominerade Omar Mustafa till partistyrelsen, med ordförande Veronica Palm i spetsen. Men Ekot har inte lyckats nå någon i styrelsen. Och Ulf Olsson vill alltså inte heller säga något om hur man resonerade då eller ser på kritiken i dag till P4 Sjuhärad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista