1 av 3
Räddningstjänsten passade på att visa upp sig. Foto: Sara Johansson SR
2 av 3
Hoppborgen var poppis bland barnen. Foto: Sara Johansson SR
3 av 3
Sofia Pettersson-Gull och Moa Wiktorsson. Foto: Sara Johansson SR
Borås

Ny mässa för de minsta i Borås

1:34 min

Den nya kidzmässan i Borås lockade i helgen besökare att kolla in familjebilar, barnstolar och bebiskläder. Och att hoppa hoppborg.

Både företag, föreningar och organisationer var på plats i Ryahallen. En modevisning för för och med barn inledde söndagsförmiddagen på stora scenen. Lite senare hölls bland annat mammagympa. Genom att samarbete med Borås stad var flera föreningar på plats för att visa upp sina verksamheter. En av dom var Borås ridklubb och deras ungdomssektion.
– Det har gått bra, många kommer fram och frågar om priser och vill veta lite mer, säger 18-åriga Sofia Petterson-Gull.

Att hon representerar något med hästar går inte att ta miste på. Montern är inredd med diverse ridsportsaker, som benskydd på stolsbenen och ett tränsbett på bordet. Bredvid står en tunna med en sadel på, som barnen kan få prova att sitta i.
– Vissa tycker det är väldigt kul och när vi berättar hur man gör när man rider blir många intresserade, säger Sofia Petterson-Gull.

Ungdomssektionen bjöd även besökarna på sockerbitar, äpplen och morötter.
– För att få in den rätta hästkänslan, säger Moa Wiktorsson.

För barnen fanns en mängd aktiviteter. Alltifrån ansiktsmålning till rutschkanor. 8-åriga Saga Karlslöv provade prickskytte med fotboll, men både hon och lillasyster Isa var överens om vad som var roligast på mässan;

– Hoppa hoppborg!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista