På Borås arena var det stor fest när Elfsborg tog emot IFK. Men på väg till matchen blev det en del bråk. Foto: Mikael Medin, P4 Sjuhärad
Borås

Bråk och fylla före IFK-matchen

1:18 min

Igår var det stor publikfest när Elfsborg tog emot IFK inför ett fullsatt Boråsarena. Enligt polisen gick allt lugnt till och bara en person omhändertogs för fylleri. Men flera åskådare vittnar om bråk på vägen till arenan.

– Det har redan varit massa bråk, på väg till arenan, säger en man.

– Under mina sju år som jag varit på matcher mellan Elfsborg och IFK så har jag aldrig varit med om bråk som det var ikväll. Borta vid rondellen var det två IFK:are som bråkade, säger en upprörd kvinna.

Blir man orolig då?

– Jag tycker det. Jag är orolig att våldet från Stockholm är på väg hit.

På Borås arena var det stor fest och god stämning. Elfsborg och IFK klackarna sjöng i kapp och tävlade om vem som kunde låta mest och efter den något tråkiga matchen som slutade 0-0 verkade dom flesta mest vilja ta sig hem snabbt. Men innan matchen drog igång blev det en del bråk och fylla. Enligt polisen togs en person för fylla men i övrigt har inga anmälningar eller gripanden gjorts men flera besökare och ordningsvakter vittnar om bråk på vägen till matchen.

Men enligt ordningsvakten Patrik Thonäng finns det ingen anledning att vara orolig väl på arenan.

– För tillfället känns det hur lugnt som helst, utan det är saker som sker efter eller före match och det kan man inte påverka för det är ett övrigt samhällsproblem, säger han.

Tidigare publiceringar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista