1 av 3
Foto: Scanpix.
2 av 3
3 av 3
Bomberna i Boston

Göteborgare i Boston berättar

Patrik Annebäck: "Trodde inte att det var sant"
1:24 min

Minst tre personer har dödats och över hundra har förts till sjukhus efter minst två bombexplosioner vid mållinjen för Boston Maraton i USA. Flera Göteborgare deltar i tävlingen.

– Jag måste ha precis kommit därifrån som tur var och min pappa är här och han lämnade målområdet bara några minuter innan det smällde, berättar Patrik Annebäck som gör sitt första Boston Maraton.

-- Intrycket av Boston Maraton är att det är ett riktigt familjeevent, hela familjer är ute med barn och hejar och ger godis till löparna och så ser man det här. Det är helt sjukt, fortsätter han.

Patrik är nu på sitt hotell. Rekommendationen är att man inte bör gå ut.

-- Vi får lämna hotellet men ingen ska egentligen gå ut. Dom har vidtagit säkerhetsåtgärder på hotellet men vad det är vet jag inte. Det kanske är bäst att hålla sig inne på hotellet och följa rekommendationerna, säger Patrik Annebäck.

En annan göteborgare som P4 Göteborg varit i kontakt med vill inte framträda med sitt namn men säger att det sedan klockan tre lokal tid endast hörts brandbilar och andra siréner.

– Det känns lite overkligt. Det har varit explosioner och nu får jag svara på alla meddelanden som jag fått om att jag är okej.

P4 Göteborg

Läs mer

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".