1 av 2
Strax efter bussolyckan utanför Länghem. Foto: Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund
2 av 2
Foto: Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund
Tranemo

Stabilt läge för de skadade i bussolyckan

Bara en av de som skadades vid bussolyckan på riksväg 27 utanför Länghem igår kommer att vårdas kvar på Borås lasarett och skadorna betecknas inte längre som allvarliga utan som lindriga.

De övriga tre som igår bedömdes som allvarligt skadade ses nu som lindrigt skadade och kommer att skickas hem under dagen.

Det var vid fem- tiden igår eftermiddag som linjebussen på väg från Borås till Länghem kolliderade med en mötande lastbil. Bussen gjorde en vänstersväng mot Länghem när den blev påkörd.

Och kollisionen blev våldsam. Ingen av passagerarna var, enligt räddningstjänsten, bältade och många kastades omkring.

De tolv passagerarna samt busschauffören och lastbilschuffören fördes till sjukhus eller vårdcentral. Borås lasarett tog emot sju skadade igår kväll och fyra av dessa betecknades då som allvarligt skadade.

Men idag uppger man från sjukhuset att ingen har några allvarliga skador. Därmed kommer tre av de inlagda att få lämna sjukhuset under dagen medan den fjärde, som också är lindrigt skadad, ligger kvar för observation.

Flera av passagerarna var gymnaiseelever på väg hem och enligt de uppgifter som finns nu rör det sig om fem gymnaiseelever, från Viskastrandsgymnasiet, Bäckängsgymnasiet och Realgymnasiet i Borås.

Tranemo kommun drog igång sin krishanteringsgrupp igår kväll när olyckan blev känd och Länghems skola öppnades under kvällen för de som hade behov av att prata och få stöd.

Tidigare publicering

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista