Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Foto: Thomas Winje Øijord/Scanpix.
Köttfusket

Förtroendet för livsmedelsindustrin sjunker

Tilliten till livsmedelsindustrin har fått sig en törn av den senaste tidens köttfusk. En undersökning som Livsmedelsföretagen presenterar i dag visar att en tredjedel av de tillfrågade säger sig ha lågt förtroende för livsmedelsindustrin i dag.

– Fusket med hästkött, som visserligen varit ganska begränsat så här långt, har påverkat förtroendet för hela branschen, säger Livsmedelsföretagens vd Marie Söderqvist.

Sex av tio svenskar är villiga att betala mer för livsmedel i framtiden för att kunna garantera kvalitet och hållbar matproduktion. En stor majoritet tycker dock att svenskproducerad mat håller hög kvalitet i dag, visar undersökningen.

Här i Sjuhärad har vi känt av fusket med märkningen av kött på nära håll efter att Markföretaget Tallhöjdens Kött och Chark sålt hästkött märkt som svensk oxfilé och dessutom använt Svenskt Sigills kvalitetsstämpel utan tillåtelse.

Tidigare publiceringar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".