Fängelse för drive-in-rån

Pantbanksrånaren fick idag sin dom vid Borås Tingsrätt , det blir två års fängelse. Mannen befanns skyldig till pantbanksrånen både i Borås och Jönköping. Där hade den 49-årige mannen med hjälp av stulna bilar kört rakt in i entrén och kommit över bland annat smycken för hundratusentals kronor.

Det var förra hösten som först Pantbanken i Borås utsattes för inbrott. Två månader senare hände exakt sama sak i Jönköping. Vid båda tillfällena användes stulna bilar till murbräckor in i pantbankerna.

Vid båda tillfällen var det smycken som stals, sammanlagt till ett värde av flera hundra tusen kronor.

Mannen har helt nekat till brotten, men blod som hittades bilen som användes i Borås tillhör den misstänkte och DNA som hittades i en hjälm som fanns i bilen som användes i Jönköping tillhör också den misstänkte. Domstolen fann dessa fynd sammantaget vara så starka att 49-åringen befanns skyldig.

Mannen stor åtalad för ytterligare sex andra brott. Bland annat olovlig körning, häleri, narkotikabrott och vapenbrott. Han fälldes för fem av de sex andra brotten. Vissa av dessa mindre grova brott erkände mannen.

49-åringen avtjänar sedan början av januari ett fängelsestraff för en rad andra brott.