Fortfarande hopp för kvinnojourerna

Reglerna för bidrag till kvinnojourerna i Västra Götaland skall ses över. Ett sommarläger för slagna och hotade kvinnor och barn i Sjuhärad som såg ut att få ställas in får nu en ny chans.
Kvinnojourerna i Sjuhärad, som står bakom projektet, kan få pengar från regionen, sen folkhälsokommittén bestämt att se över reglerna.

I sommar hoppas kvinnojourerna i Borås och Mark att misshandlade kvinnor och deras barn ska kunna mötas på ett läger, för att i lugn och ro få hjälp att lära sig hitta tillbaka till ett mer normalt liv.
Regionens folkhälsokommitte - som först väntades säga nej till att ge bidrag, vände på klacken och sköt upp beslutet. Enligt kommittens ordförande, socialdemokraten Karin Engdahl beror det på att bidragen till kvinnojourerna präglas av godtycke.
Trots att folkhälsokommitten ska ge pengar till förebyggande projekt som omfattar hela regionen, händer det att en del lokala kvinnojourer får pengar, om det är bra projekt, enligt Engdahl. Och så kan det inte fortsätta.
Till nästa möte i april ska folkhälsokommitten bestämma vem kvinnojourerna ska vända sig till i regionen för att söka pengar.
Då då bestäms också om det blir ett sommarläger för utsatta kvinnor och barn i sjuhärad.