Shai Dahan framför en av sina målningar. Foto: Sveriges radio
BORÅS

Shai Dahan utmanar boråsarna

Konstnär: "Det är ett passionsprojekt"
4:27 min

Shai Dahan har målat väggar runt om i Borås för att smycka staden. Street art. Konst som inte är helt okontroversiell.

Han vill försöka skapa ett utomhusgalleri på allmänhetens platser i Borås. Konst av Shai Dahan från New York har kunnat ses bland annat på Sandwalls plats. Och nu kan det kanske bli mer. Med hjälp av Borås konstmuseum ska Shai Dahan kanske få måla på fler ställen under våren 2014.

Är det här en kontroversiell sak?

--  Jag tror att allt nytt oftast är kontroversiellt. Det som är nytt medför frågor om varför, ska det här göras, kan man göra så, också vidare. Men eftersom jag kommer från New York och från den bakgrund som jag kommer från så är jag förtjust i att utmana och tycker om att förändra synsätt, säger Shai Dahan.

Hans gatukonst har ändå mest fött positiva reaktioner. När han målade vid Särlaskolan inför eleverna var de väldigt positiva.

Men din målning vid Sandwalls plats var inte tänkt att vara permanent, eller?

– Nä, det var så nytt och vi visste inte hur folk skulle reagera, så vi sa att om folk inte ville att den skulle vara kvar efter sommaren så skulle man kunna ta bort den, säger Shai Dahan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".