Tarja Säwemark på Resia i Borås. Foto: Anna Johansson / Sveriges radio.
BORÅS

Folk reser till Turkiet som vanligt

Resesäljare: "Allting som vanligt."
0:59 min

Trots oroligheterna i Turkiet är det ingen fara att resa dit på semester, det menar Tarja Säwemark, resesäljare på Resia i Borås. Protesterna mot regeringen har pågått i en vecka och spridit sig till flera städer, men försäljningen av resor går som vanligt.

– Som det ser ut just nu är allting precis som vanligt. Folk kommer in och bokar resor, och vill komma iväg till Turkiet. När man tänker på oroligheterna som man har hört talas om, så har det inte skett någonting på turistorterna, utan där nere fortgår livet precis som vanligt, säger hon.

Har kunderna som kommer in och vill beställa resa till Turkiet, några frågor om omständigheterna?

– Nej, det har faktiskt varit en helt vanlig försäljning på alla våra resor till Turkiet, så här har vi inte märkt någonting. Någon enstaka fråga har man fått, men vi kan bara säga det vi vet och det är att allting är precis som vanligt i Turkiet, säger Tarja Säwemark.

Varför tror du att kunderna inte frågar eller undrar om vad som händer?

– Jag har en känsla av att de är medvetna om att oroligheterna som har varit har hänt i storstäderna. Man har varit ute numera och rest så mycket att man känner till att nere i turistorterna är det sol, bad och semesterlivet som gäller, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".