Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Bollebygd

Bollebygds idrottshall räcker inte till

Publicerat söndag 9 juni 2013 kl 12.39
Kommunfullmäktiges ordförande: "Vi får nog leva med det en bra tid framåt"
1:25 min
1 av 3
Christer Lindmark och Tommy Blom från Bollebygds IF undersöker Bollebygds idrottshall.
2 av 3
På den här grusplanen kan det bli ett nytt fritidsområde. På bilden Tommy Blom, Håkan Svensson och Christer Lindmark. Foto: Sanna Thorén, P4 Sjuhärad
3 av 3
Christer Johansson, ordförande i kommunfullmäktige i Bollebygd. Foto: Sanna Thorén, P4 Sjuhärad

Det är trångt i Bollebygds enda stora idrottshall, som dessutom är rejält sliten. De många idrottsföreningarna för en ständig kamp om att få vettiga tider under vinterhalvåret och är precis färdiga med pusslandet inför hösten.

– Hallen räcker inte till för dom idrottsföreningar som ska ha inomhusaktiviteter, alla vill bedriva så bra idrottslig verksamhet som möjligt och då räcker inte de hallar vi har, säger Christer Lindmark i Bollebygds IF.

– Vi har haft ett år då det varit väldigt tajt och vi har nu planerat för nästa år, säger Håkan Svensson i Bollebygds AFF handboll. Med skohorn lyckades vi få in alla, och då finns det föreningar som vill in men som inte får plats.

Det är mellan oktober och mars som det är som mest aktivitet i idrottshallen, och lösningen kan enligt föreningarna vara en ny konstgräsplan. Då kunde fotbollen förlänga sin utomhussäsong och på så sätt lämna plats åt andra föreningar i hallen. Och precis utanför Bollebygdskolan finns en 11-manna grusplan med potential.

– Det hade varit en dröm att ha konstgräs här, säger Christer Lindmark. Det finns belysning som inte fungerar men det finns uppsatt.

– Grundarbetet finns här så det skulle inte bli så dyrt att bygga här i jämförelse med en helt ny plan, säger Tommy Blom i Bollebygds IF.

– Och här finns till och med läktare om man rensar upp, säger Christer Lindmark. Under buskarna!

Kan bli nytt fritidsområde
Christer Johansson (m), ordförande i kommunstyrelsen i Bollebygd, har tidigare berättat att idrottshallen kommer renoveras som en del av upprustningen av hela Bollebygdskolan. Och just den grusplan som föreningarna föreslår ska bli konstgräs, kan komma att användas till annat när skolan gör ombyggnationer framöver. Det är ännu inte klart. Men Christer Johansson berättar också om nya planer för kommunen. De innefattar ett stort och centrumnära område för fritid och rekreation som ska ligga i Rinna mellan Bollebygds tätort och motorvägen. Under hösten ska kommunen och föreningarna träffas och diskutera utformningen av området.

Det kanske blir en konstgräsplan där då?

– Det tror jag alldeles säkert att det kommer bli, säger Christer Johansson. Det finns redan många önskemål.

Hur ser tidsplanen ut för detta?

– Det är långsiktigt under en väldigt lång tidsperiod, men man behöver inte göra allt på en gång, man kan börja bygga ut succesivt, säger Christer Johansson.

Vad tycker du föreningarna ska göra under tiden om de vill utöka med fler lag och det nu inte finns några möjligheter till det?

– Dom får vara lite kreativa, dom lokaler vi kan erbjuda är dom vi har, säger Christer Johansson. Men det är en ständig kamp om idrottshallar och det får vi nog leva med en bra tid framåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".