ULRICEHAMN

Vist IT i konkurs, 15 anställda sägs upp

Krisande sportföretaget Team Sportia drar nu med sig ulricehamnsföretaget Vist IT. Företaget är satt i konkurs på egen begäran sedan Team Sportia hållt inne två miljoner i betalning. Alla 15 anställda sägs nu upp.

Team Sportia är satta i företagsrekonstruktion sedan ett par veckor tillbaka, och till Vist It är man skyldiga 2 miljoner kronor.

Som en följd av det har Vist IT drabbats av en likviditetskris, och idag har man 1,2 miljoner i skulder.

Vist It är nu satt i konkurs på egen begäran, och från och med på måndag är alla 15 anställda uppsagda.
Företaget kommer delvis att drivas vidare upp till månad av konkursförvaltaren för att leverera ut det man lovat sina kunder, och under den tiden går de anställda under den statliga lönegarantin.

Vist it är ett it-företag och levererade flera datasystem till Team Sportia. De gjorde sig också kända för en elförbrukningsapplikation för mobiler som man utvecklade åt Ulricehamns energi.

Vist IT:s utvecklingschef Roland Svensson säger till nyheterna att man nu tittar på om man kan knoppa av Vists verksamhet till nya framtida företag, och blir det så kan vissa komma att återanställas. Inget är dock klart än.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".