VÅRGÅRDA

Äldre kvinna bestulen i matbutik

En kvinna i 85-årsåldern blev igår bestulen på sin plånbok. Äldre löper stor risk att bli utsatta för stölder under sommarhalvåret. Det säger polisens CIRCA-grupp som utreder stöldbrott mot äldre.

Det var i en matbutik i Vårgårda som tjuvarna slog till. När kvinnan kom in i butiken hade hon sin plånbok, men väl framme vid kassan var den försvunnen. Ingen misstänkt finns, men polisen ska nu studera videoupptagningarna från butikens kameror.

Den här typen av stölder är den vanligaste när det gäller äldre. Offren är nästan alltid äldre kvinnor, och ofta handlar det om två ficktjuvar som samarbetar för att nappa till sig pengar ur handväskan.

Enligt polisens CIRCA-grupp som utreder just stölder mot äldre rör sig tjuvarna ofta längs de stora europavägarna, och sommarhalvåret är extra brottsutsatt.

CIRCA-gruppen har dock fällt ett antal ficktjuvar, bland annat två kvinnor som reste runt i Västsverige förra året. Ett 30-tal äldre bestals på nästan 100 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".