Mikael Persson, Kinna IFs A-lagstränare. Foto: Mikael Medin.
FOTBOLL

Viskavallen duger inte - överges av Kinna IF

Kinnas tränare "Planen skapar många snöpliga situationer"
1:18 min

Kinna IF överger hemmaarenan Viskavallen för säsongens sista matcher. Planen är för dålig och håller inte den kvalité som lagets fotboll kräver.

– Man får anpassa sin fotboll efter planen, och det blir väldigt många snöpliga situationer. Det blir ett rakt enkelt spel med långbollar och inget av lagen vågar spela ut sin fotboll där, säger Kinna IFs A-lagstränare Mikael Persson.

Viskavallen har blivit en klassisk arena i Marks kommun. Sedan mitten av 30-talet har Kinna IF spelat sina hemma matcher där, men nu har man fått nog av den dåliga kvalitén på planen, som är full med hårda jordplättar där inget gräs växer.

Nu har man valt att istället spela säsongens sista matcher på konstgräsplanen vid Kunskapens hus.

Thomas Poddig som har hand om skötseln av planen säger att man nu ska rusta upp gräset över sommaren och att den ska vara bra till hösten igen. Samma process gick man igenom för två år sedan, men de hårda vintrarna som följt har gjort att planen snabbt blivit sliten igen.

Viskavallen ligger i en dal och står i skugga stora delar av vintern, vilket inte är ultimat för en gräsplan. Ändå vill inte Kinna IFs tränare Mikael Persson se att man flyttar hemmaarenan.

– Nej det tycker jag inte, det är väl drastiskt. Det är ändå Kinna IFs borg så att säga och all verksamhet är där nere. Då tror jag mer på ett konstgräsalternativ i så fall.

Men enligt Kultur- och fritidsnämndens ordförande Elise Arnell har man inte budget för en konstgräsplan. Istället ser man just nu över vilka möjligheter det finns att rusta upp planen, inget är dock bestämt än.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".