ICA MAxi - ingen önskad syn i Ubbarp. Foto: Scanpix

Folklig protest mot ICA i Ubbarp

Cityföreningen: "Vill satsa på Ulricehamns unika värden"
1:34 min

Den ICA-butik som planeras i Ubbarp, norr om Ulricehamn, stöter på hårt motstånd. Idag lämas en protestlista mot etableringen med över 1000 signaturer över till kommunledningen.

Protesten gäller det ICA Maxi som planeras vid det nya motorvägsmotet som ska byggas strax norr om stan.

Namnlistorna har legat framme i många butiker i Ulricehamn, det är cityföreningen i Ulricehamn och Fastighetsägarna Sjuhärad som står bakom. Jens Norrlander, ordförande i Cityföreningen, säger att de inte ställer sig emot etableringen av en ny stor matvaruaffär i Ulricehamn, men är tveksamma till placeringen.

– Vi jobbar för vad vi tror är bäst för Ulricehamn. Vi försöker få till den stad vi vill leva i, en stad med ett handelscentrum där vi hjälper varandra att utvecklas.

Farhågorna är att en etablering av en Maxi-butik vid Ubbarp ska utarma cityhandeln. Kommunfullmäktige ska fatta beslut om frågan på måndag, men Jens Norlander hoppas att protestlistan ska resultera i att man får mer tid.

– Vi vill ta det en vända till med fastighetsägare och andra intressenter, så att vi kan bygga en stad som är så bra som möjligt för alla i det långa loppet.

– Vi vill att man ska satsa på Ulricehamns unika värden. Den här litenheten är en gåva som är helt fantastisk.

Men kommunalrådet Lars Holmin delar inte cityföreningens oro.

– Det är alltid bra att folk visar vad de tycker och tänker. Sedan kan jag tycka att det är märkligt att man protesterar emot ett företag som vill utöka sin verksamhet och anställa fler människor.

Holmin betonar att det inte rör sig om något nytt handelscentrum eller en galleria.

– Vi pratar om en butik med en eller två goda grannar - ett McDonald's och en bensinstation.

Tidigare artiklar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".