Borås

Servicekontoret tappar avtal för markskötsel

Servicekontoret: "Kan inte ha den samordning vi har i dag"
0:40 min

Servicekontoret i Borås tappar avtalet för markskötseln vid de kommunala fastigheterna. Framför allt får det stora konsekvenser för samordningen mellan fastighets- och markskötseln, säger avdelningschef Ulf Raneby.

– Det som kommer påverkas är att vi inte kommer kunna ha den samordningen som vi har i dag. I dag organiserar servicekontoret även fastighetskötare och när dom kommer till en förskola så exempelvis handskottar de alla ytor, gångytor, trappor och ramper. Efter denna upphandlingen så kommer man enbart skotta trappor och ramper de andra ytorna kommer att ligga på den nya entreprenören, säger Ulf Raneby.

Efter den nya upphandlingen tar Peab Anläggning AB och Green Landscaping AB över delar av uppdraget medan Servicekontoret får fortsätta med bitar av sin tidigare verksamhet.

– Jag tror att det är närmare 10-15% av våran verksamhet rent ekonomiskt, säger Ulf Raneby.

-- Vi utför uppdrag åt övriga förvaltningar, tekniska förvaltningen bland annat och bolaget Borås energi och miljö, där vi också har uppdrag vad gäller vinterväghållning och markrenhållning. Men som sagt, det som jag ser som den stora biten är samordningsvinsten.

Om upphandlingen kommer att drabba någon av förvaltningens 25 anställda är för tidigt att säga, berättar Ulf Raneby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".