1 av 5
Foto: Jan-Åke Thorell
2 av 5
Foto: Jan-Åke Thorell
3 av 5
Extraöppet på Hässlehus fritidsgård
4 av 5
Distansgatan på Hässleholmen. Foto: Jan-Åke Thorell
5 av 5
Foto: Jan-Åke Thorell
Borås

Döde mannen på Hässleholmen känd av polisen

Röster från Distansgatan: "Det känns obehagligt"
1:33 min

En man i 20-årsåldern hittades död på Hässleholmen i Borås tidigt på fredagen. Polisen har inlett en förundersökning gällande mord, alternativt dråp. Men ännu finns ingen misstänkt för brottet.

Polisen har ännu inte gripit någon för att ha dödat den man som hittades på Hässleholmen i fredags morse.

Mannen har identifierats och polisen bekräftar att det rör sig om en boråsare i 20-årsåldern. Enligt vad P4 Sjuhärad erfar ska han vara känd av polisen och det ska inte röra sig om någon från Hässleholmen. Mannens anhöriga är underrättade.

Det var vid halvfem-tiden på fredagsmorgonen som polisen larmades. Upptäckten gjordes av en privatperson som var på väg till arbetet. Mannen låg död vid Distansgatan och polisen har spärrat av platsen för en teknisk undersökning. Mannens skador tydde på att han hade blivit utsatt för kraftigt våld, och polisen har därför inlett en förundersökning gällande mord alternativ dråp.

Ett stort område kring parkeringsdäcket där mannen påträffades på ett mellanplan spärrades av. Den tekniska undersökningen är nu klar och avspärrningen hävdes under fredagseftermiddagen.

Polisen har patrullerat i området och pratat med kringboende för att samla in vittnesmål.

– I nuläget har vi ingen misstänkt, säger polisens presstalesman Krister Fuxborg.

Hur går ni vidare nu?

– Man ökar polisnärvaron i området, man resurssäkrar inför helgen att det finns tillräckligt med utredare och så pågår den tekniska undersökningen, säger Krister Fuxborg. Vi stationerar ut uniformerad personal och hoppas att någon kan berätta om man gjort några iaktagelser, främst vid Distansgatan. Vi vore tacksamma att ifall man sett något hör av sig till polisen på telefonnummer 11414.

Sara och Åsa Weinemo bor och jobbar på Distansgatan.

– Det känns obehagligt och väldigt olustigt, man vet ju inte vad som har hänt.

Hur såg det ut här i morse?

– Fullt med poliser och avspärrat överallt. Man undrade ju såklart vad som hänt, men man förstod att det var något stort när det var så mycket poliser runt omkring, säger systrarna.

Adim Ramadonovic står utanför polisens avspärrningar, hans bil finns inne i det avspärrade parkeringshuset.

– Jag ska på semester idag men nu får jag inte ut bilen, säger han. Det känns konstigt att vakna av att polisen är utanför.

Nadja Ramadonivic är orolig.

– Jag har en son som är 14 och när han är ute tror jag alltid det ska hända något. Jag hoppas på att kunna flytta härifrån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".