Foto: Tomas Oneborg/SCANPIX
mark

Boende till basketlinjen oklart

Rektorn: "Vi kommer lösa det"
1:06 min

Den nya rikstäckande basketlinjen på Marks gymnasieskola är i behov av bostäder. Man ville ha ett gemensamt elevhem men Marks Bostad AB sa bestämt nej och föreslog istället paviljoner, något som Inger Strömberg, rektorn för Marks idrottsgymnasium, inte är intresserad av.

– För korttidsboende så kan paviljoner tydligen vara aktuellt men dom har ju ett bästföredatum och det blir ganska dyrt att göra tillfälliga lösningar. Vi som kommun kommer lösa det, det kommer vi göra.

Marks gymnasium är det största i Sjuhärad och nu hoppas man på att kunna växa ännu mer. Gymnasiet har redan ett flertal idrottsanläggningar i anknytning till skolan och med ett ordentligt elevboende hoppas man på att kunna få ett campus som ska bli ett centrum för lärande och fritidsverksamhet. Men kommunalägda Marks Bostad är oroliga att den nya basketlinjen inte kommer bli permanent och vill hellre att man tar till kortsiktiga lösningar, en uppfattning som Inger Strömberg, rektor för idrottsgymnasiet, inte delar.

– Vi tog över det från Huskvarna som haft det i drygt 30 år, det tycker inte jag är kortsiktigt. Jag kan inte se någon orsak till varför vi inte skulle lyckas förvalta det här uppdraget som vi nu fått, så jag tycker det är långsiktigt, det är min bedömning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".