Lägenheterna på bilden är inte de lägenheter som ska byggas. Foto: Sara Hector/Sveriges Radio
Borås

128 hyresrätter planeras på Norrmalm

128 hyresrätter på Norrmalm
0:50 min

Borås Stads efterlysning efter fler hyresrätter ser ut att kunna besannas, när Ås Härads fastigheter nu vill nu bygga fyra åttavåningshus med sammanlagt 128 hyreslägenheter på Norrmalm.

Det är i huvudsakligen ettor, tvåor och treor som bostadsföretaget Ås Härad vill bygga på Norrmalm. Uppdelat på fyra åttavåningshus vill man sammanlagt bygga 128 hyreslägenheter i området.

Ås Härad har idag flera trevåningshus i området och vill nu att kommunen anvisar mark i närheten av företagets nuvarande fastighetsbestånd på Engelbrektsgatan och Gustav Adolfsgatan.

Enligt Johan Strömberg som är VD för Ås Härads Fastigheter så kommer en normalstor etta i de planerade husen kosta ungefär 4000 kronor, en normalstor trea runt 9000 kronor. Nyproduktioner blir ofta dyra, men Johan Strömberg säger att de räknar med att kunna hålla kostnaderna nere.

- Vi har en uppfattning om vad vi kan bygga för och den kostnaden är ganska pressad, utan att det blir för billigt för då bli ju kvalitén lidande.

Johan Strömberg säger att de skulle kunna påbörja byggnationen omgående, om de får tillgång till marken och får alla tillstånd.

- Det beror på bygglovstid och hur lång tid det tar att få startbesked så att säga, efter det skulle vi kunna börja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".