Kinnarumma

Vägpirater fortsatt anhållna

Expert: Vägpirater inget nytt
1:35 min

De båda män som greps i går förmiddag på riksväg 41 vid Kinnarumma, misstänkta för olaga hot sitter fortfarande anhållna. Men enligt Per-Arne Nilsson före detta kriminalkommissarie är vägpirater inget nytt.

De båda män som greps i går förmiddag på riksväg 41 vid Kinnarumma, misstänkta för olaga hot sitter fortfarande anhållna.

Männen samt en kvinna och två barn stod vid vägkanten och lurade en bilförare att stanna. Föraren uppfattade det som att de behövde hjälp att hitta men när han steg ur bilen visade de en påse guld och frågade de om han ville köpa. När mannen avböjde visade de istället två knivar.

Mannen sa att han skulle gå tillbaka till bilen för att hämta pengar men istället körde han iväg från platsen och larmade polisen. En patrull var ganska snabbt på plats och kunde gripa männen.

Förhören med männen, i 30- respektive 50- årsåldern, är överlämnat till åklagare. Hon måste senast torsdag besluta om ifall hon ska låta häkta männen.

Per-Arne Nilsson före detta kriminalkommissarie säger att fenomenet med såna här vägpirater funnits på svenska vägar i tio år men att deras tillvägagångssätt nu ändrats. Han jobbar numera som konsult åt åkeriföretagen angående vägpirater.

– Stanna inte. Undvik det här, för syftet med mötet är att begå ett brott, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".