Foto: Adam Ihse / SCANPIX
Sport

Pia Sundhage inför premiärmatchen ikväll

"Det kommer att bli underbart"
1:21 min

I kväll smäller det när Sverige möter Danmark i EM-premiären på ett fullsatt Gamla Ullevi i Göteborg. Förbundskapten Pia Sundhage är mycket positiv inför kvällen.

-– Det är precis det här vi har planerat för, förberett oss för och hoppats på. Vi gjorde en bra grej igår: vi visade englandsmatchen, vi skapade alltså två stora chanser, vi var inne i straffområdet ytterligare två gånger - det hade gått tre minuter och trettio sekunder. Så jag bad spelarna att kolla klockan, och så öste vi på. Att skapa en stämning av att vi kan, vi tror och vi vill. Man kunde ta på stämningen igår. Energi och harmoni! säger Pia Sundhage.

Positiv stämning - ett kännetecken för Pia Sundhages ledarskap. Och ikväll är det alltså dags: premiärmatch mot Danmark inför över 16000 åskådare på Gamla Ullevi. Och att spela i Göteborg, det känns bra:

– Det kommer att bli underbart. Bra fotbollsplan, jättefin gräsmatta och blågula flaggor, hoppas vi på, säger Pia Sundhage.

Och för att hålla rätt stämning inför premiärmatchen så gäller det att skapa rätt miljö.

– När folk vaknar, när man ser varandra i ögonen, när man tjatar lite. Att det är med tillförsikt, en god positiv känsla och att man bjuder på den. Den miljön låter oss prestera på allra högsta nivå.

Mika Wallgren
mika.wallgren@sverigesradio.se

Katarina Pietrzak
katarina.pietrzak@sverigesradio.se

P4 Göteborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".