Om två år går O-ringen av stapeln i Borås. Foto: Foto Björn Larsson Rosvall / Scanpix.
O-ringen i Borås 2015

Boråsdelegation på plats i Boden

Generalsekreteraren: "Här för att se och lära"
1:09 min

Just nu pågår orienteringstävlingen O-ringen i Boden i Norrbotten. Om två år är det Borås tur att stå värd för tävlingen, man har därför skickat en delegation som ska observera arrangemanget.

Maria Kraft Helgesson är generalsekreterare för O-ringen i Borås 2015. Hon säger att man genom att vara på plats kan se och lära mycket av årets arrangemang, vad som fungerar bra och vad man skulle kunna förbättra i Borås.

– I stort sett går det väldigt bra. Sedan är det lite få funktionärer, det behövs ju ganska många. Vi räknar med ungefär 1500 ideellt arbetande funktionärer till vårt arrangemang, här är de drygt 1000, så det är klart att det gör skillnad.

Trots att O-ringen i Borås genomförs 2015, och alltså ligger två år fram i tiden, så har Maria Kraft Helgesson redan börjar arbeta heltid som generalsekreterare. Själv menar hon att det är nödvändigt.

– Det är ju ett av de största arrangemangen i Sverige, och det gör man inte på ett litet kick.

Maria påpekar att O-ringen dessutom är speciellt eftersom det inte hålls på samma plats varje gång, utan flyttar runt, vilket innebär att man måste bygga nytt.

– Det kräver lite extra engagemang, så det känns bra att jag kan få gå in för detta fullt ut.

Läs mer

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".