Louise Hoffsten under årets melodifestival. Foto:Scanpix
Sommartorsdagarna

Louise Hoffsten ersätter Icona pop

1:31 min

Det blir konsert med Louise Hoffsten på Stora torget i kväll i samband med Sommartorsdagarna.

Hoffsten ersätter Icona pop som på grund av sjukdom ställer in morgondagens spelning.

- Det är kul att Louise Hoffsten kunde komma till Borås med så kort varsel, säger vikarierande cityledare Anette McVey.

Det blev en hektisk gårdag för McVey efter att Icona pop med kort varsel ställt in sin konsert.

– Jag ringde många samtal, till bokningsgruppen, Helena Alcenius och Benny på Musiklagret, för att se hur vi skulle kunna lösa detta. Och det löste ju sig, det kommer en artist ikväll.

Louise Hoffsten har varit verksam som artist och sångerska i över 25 år och har gett ut 16 skivor. Hon gick raka vägen till final i Melodifestivalen 2013 med låten "Only The Dead Fish Follow", där slutade hon på en femte plats.

Hon är med sitt bluesinspirerade sound en ganska annorlunda artist än Dj-duon Icona pop. Men Anette Mcvey tycker att hon är en fullgod ersättare.

– Absolut, hon är en fantastisk artist. Vi är medvetna om att hon tilltalar en annan målgrupp, men det är inte helt enkelt att hitta någon.

 I övrigt säger sig Anette Mcvey vara nöjd med hur årets sommartorsdagar har avlöpt så långt.

– Det har fungerat bra fram tills nu. Mycket folk i stan, både artisterna och förbanden har presterat och tävlingen Svensktoppen nästa har varit kanon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista