Teliabutiken är nu avstängt. Foto:Emelie Hagbard, P4 Sjuhärad
BORÅS

Telebutik rånad - ingen gripen

0:42 min

Teliabutiken på Allégatan i Borås rånades vid 19-tiden i går kväll. Tre rånare bakband två i personalen och fyllde flera platssäckar med mobiltelefoner och andra varor från butiken.

Rånarna försvann sedan från platsen men polisen fick efter ett tips kontakt med männens bil på riksväg 40 i riktning mot Ulricehamn.

Vid Brunn strax väster om Ulricehamn körde rånare av vägen och sprang till skogs.

Flera polispatruller och helikopter sökte efter männen utan resultat. Polisen har haft personal på plats hela natten men nu på morgonen har ännu ingen gripits.

I bilen hittade polisen stöldgodset från Teliabutiken och bilen har beslagtagits för en teknisk undersökning.

Hans G Larsson, pressansvarig på Telia, säger att frågan hur rånet kunde ske i första hand bör besvaras av polisen, men betonar vikten av att Telia förbereder sin personal på att sådana här händelser kan ske.

– Det som framförallt är viktigt för oss är att ha säkerhetsrutiner. Så vitt jag vet har personalen i butiken gjort precis som man ska.

Flera Teliabutiker har rånats under den senaste tiden och Telia har därför höjt säkerheten.

– Efter en sådan här tråkig händelse tittar vi naturligtvis på vad vi kan göra annorlunda. Sedan har vi hela tiden ett pågående säkerhetstänk och arbete kring det här. Vi följer givetvis vad branschen i övrigt och Svensk handel säger om det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista