Dagens barnvagnar är ofta påkostade och avancerade historier. Foto:Scanpix

Fler barnvagnsärenden hos ARN

1:25 min

Utbudet av barnvagnar blir bara större, samtidigt blir de allt oftare föremål för anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden. Mellan 2011 och 2012 mer än fördubblades antalet anmälningar om krånglande barnvagnar.

En av dem som haft stora problem med en barnvagn hon köpt är Mia från Borås. Mia berättar att hon i början var mycket nöjd med sitt inköp.

– Jag köpte en barnvagn som jag verkligen ville ha, marinblå med handbroms.

Men efter ett tag började barnvarnen att krångla, den blev trögkörd och gick inte att låsa. Mia gick tillbaka till butiken, och fick där veta att det skulle ta 3 veckor att laga felet. Men veckorna gick, utan att barnvagenen blev klar, enligt butiken berodde förseningen på att man väntade på delar till vagnen från leverantören.

Mia tog kontakt med konsumentvägledningen i Borås och tillsammans kom de överens om att hon borde få pengarna tillbaka om hon inte skulle få vagnen i tid. Ett förslag som leverantören också gick med på.

– Men det sjuka var att jag fick tillbaka vagnen samma dag.

Trots reparationen gick handbromsen sönder flera gånger. I oktober förra året bytte man till fotbroms.

I juni i år låste sig fotbromsen och barnvagnen lämnades in ännu en gång. Mia fick då nog och vände sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Återigen kom delarna samma dag som affären fick reda på att Mia gjort en anmälan till ARN.

Nu säger affären och leverantören att Mia orsakat skadorna på vagnen själv.

– De påstår att vi själva haft sönder bromsen för att vi inte var nöjda med vagnen. Men hade vi inte varit nöjda med vagnen hade vi väl inte förstört bromsen alla dessa gånger och sedan anmält det till ARN. Det känns som att vi blivit behandlade som två idioter.

Mia heter egentligen något annat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista