Teddybears är en av de akter som kommer till Ulricehamn denna helg. Foto:Scanpix

Ny musikfestival får fortsättning

1:23 min

Till helgen hålls den första upplagan av musikfestivalen Uport i Ulricehamn. På lineupen finns akter som The Sounds, Teddybears, Johnossi och Familjen på lineupen, och redan nu utlovar arrangörerna en fortsättning nästa år.

Festivaldöden må ha blivit ett begrepp, men på den nystartade festivalen Uport i Ulricehamn vädrar man istället morgonluft.

Sebastian Andersson, som är en av arrangörerna, säger till P4 Sjuhärad att biljettförsäljningen till årets festival har gått bra och att två artister redan är inbokade till nästa sommar. Han tror att framgångsreceptet består i att Uport som en liten festival skiljer sig från mängden

– Vi eftersträvar inte att bli en stor festival. Vi sätter en gräns - 6000 besökare, that's it. Vi satsar på kvalitet istället för kvantitet.

Först har man dock årets festival att se fram emot. Den går av stapeln nu till helgen, och förutom tidigare nämnda artister kommer även bland annat Darin, Syster Sol, State of Drama och The Stomping Academy att ställa sig på scenen bredvid Åsunden. Och för Sebastian Andersson håller sig nervostiteten på avstånd, än så länge i alla fall.

– Vi är ganska lugna och sköna och vet vad som ska göras. Det är bara att köra - ända in i kaklet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista