Bowlare golfar mot cancer

0:55 min

Efter att flera personer i hans närhet drabbats av cancer ville bowlaren Niklas Linderholm bidra till forskning kring sjukdomen. På hans initiativ går intäkterna från Golf-SM för bowlare i år till Cancerfonden.

Idag drar den tionde upplagan av "Golf-SM för bowlare" igång. Nicklas Linderholm har länge varit aktiv i arrangemanget, och när flera av hans medspelare för några år sedan drabbades av cancer kände han att han ville göra något.

På Nicklas initiativ går intäkterna från årets turnering, omkring 30- till 40 000 kronor till Cancerfonden. Nicklas berättar att ingen har klagat på hans initiativ, tvärtom.

– Det har bara varit positiva reaktioner. Det är en riktigt kul dag för ett gott ändamål.

Pengarna kommer att lämnas över på Stora torget ikväll, strax innan Petra Marklund går på scen.

– Det kommer att bli skithäftigt. Jag kan tänka mig att det kommer vara 10, 20 tusen personer på stan. Sommartorsdagarana är något vi lyckats med riktigt bra i Borås, då är man stolt över att vara Boråsare.

Redan nu finns det planer på en fortsättning nästa år.

– Absolut. Alla känner vi någon som drabbas av cancer. Det finns så många sätt att hjälpa till på, och det här är vårt sätt. Man förenar nytta med nöje för en god sak.

Tävlingen spelas på kinds golfbana i Svenljunga och startar kl 11.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista