1 av 2
Café i lokalerna på Simonsland. Foto: Christian naumanen
2 av 2
Prefekt Erik Bresky (tv) fick motta skolans nyckel. Foto:Christian Naumanen, P4 Sjuhärad

Textilhögskolan flyttar in på Simonsland

1:28 min

Idag får Borås Textilhögskola nyckeln till sina nya lokaler på Simonsland. Tidigare i morse hölls en dörröppnings-ceremoni där personal, nyfikna studenter - och en P4 Sjuhärad-reporter kunde kliva över tröskeln och inspektera den nya skolbyggnaden.

Textilhögskolans prefekt Erik Bresky är märkbart nöjd med dagens flytt.

– Det känns som att "äntligen", det är fantastiskt roligt att få öppna upp i de nya lokalerna här på Simonsland, inte minst eftersom de har blivit så bra. Här får vi  möjlighet att synliggöra vår verksamhet, samtidigt som vi skapar en mötesplats för allmänhet, näringsliv och akademi.

Beslutet om att Textilhögskolan skulle flytta till de gamla industrilokalerna i Simonsland togs 2010. I samma byggnad finns från och med idag nu också bland annat Almåsgymnasiets textilutbildning, Proteko och Yrkeshögskolan, medan Textilmuseet flyttar in först våren 2014.

Erik Bresky är nöjd med hur textilhögskolans lokaler blivit - en kombination av gamla industrilokaler och nytt och fräscht. Han gläds åt att få ta emot höstens nya studenter i nya, fräscha lokaler, även om en del småjobb fortfarande återstår. Innan Textilhögskolans terminsstart 2 september, måste maskiner kopplas in och kontor och klassrum ställas i ordning.

– Det kommer vi att klara. Det är ett jättejobb vi har framför oss, men det kommer att fungera.

Den 19 oktober håller Textilhögskolan öppet hus för allmänheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista