22-åring hotade döda flickvän

En otäck historia rullas nu upp vid Borås tingsrätt. En 22-åring riskerar ett långvarigt färgelsestaff för att under en natt i januari upprepade gånger misshandlat och hotat att döda sin flickvän. När polisen till slut kom till undsättning hade flickvännen fortfarande en snara runt halsen.

22-åringen har redan ett långt straffregister och är bland annat straffad för rån, misshandel och grov misshandel. Nu är risken stor att även olaga frihetsberövande läggs till registret. Det var en natt i slutet av januari som 22-åringen vid ett stort antal tillfällen och under flera timmar utsatte den dåvarande flickvännen för hotelser om att han skulle misshandla och döda henne. Han lade en strypsnara av en elkabel runt hennes hals och hotade att sprätta upp henne med kniv.sa att hon bara har 15 minuter kvar att leva. Via telefon hotade 22-åringen också anhöriga till flickvännen och sa att flickvännen  bara hade 15 minuter kvar att leva. Tidsfristen förlängdes flera gånger under natten.
Hela tiden hade 22-åringen flickan under bevakning och hindrade henne från att lämna lägenheten. När polisen till slut kom till undsättning hade flickvännen fortfarande snaran runt halsen och hon var mycket rädd och chockad.
Motivet och syftet till dramat som utspelade sig är oklart eftersom 22-åringen har varit mycket förtegen under förhören. Han säger sig inte minnas mer än att han gett flickvännen en örfil, och möjligen uttalat något hot. Mannen är också misstänkt för att under misshandeln ha använt narkotika.