Amina i P4 Sjuhärads studio. Foto:Christian Naumanen,P4 Sjuhärad
Svensktoppen nästa

Vinnar-Amina i morgonstudion

2:55 min

Igår vann hon Svensktoppen Nästa på Stora torget i Borås. I morse satt en trött men lycklig Amina Madueno i P4 Sjuhärads morgonstudio för att prata om vinnarlåten, framtiden och en möjlig schlagerkarriär.

Amina berättar att hon hade svårt att ta in vad som hänt när juryns ordförande först avslöjade att hon vunnit hela tävlingen.

– Jag tror att mitt hjärta stannade lite, det var verkligen jättehäftigt. Jag tror att det måste gå några dagar så att det hinner lägga sig lite.

Hon är nöjd med gårdagens uppträdande, och tycker att både hon dansarna och gitarristen presterade på topp.

– Jag tycker att det gick jättebra, vi gjorde riktigt bra ifrån oss. Vi var så taggade och hade så mycket energi. Tankarna på en musikkarriär har funnits

18-åriga Amina berättar att det ligger mycket arbete och planering bakom gårdagens vinst. Tankarna på en musikkarriär väcktes redan i 11-årsåldern, och vinnarlåten "Boom Bang Bang" spelades in för två år sedan.

Nu väntar en gallring, av 24 bidrag går åtta låtar vidare till en tävling på Lisebergs stora scen den 25 augusti. I potten ligger en plats i melodifestivalen 2014.

– Det känns helt overkligt, men det är klart att man har tänkt tanken eftersom det är vinsten.

Läs mer

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista